Echipamentul de joc

1. Masca de protecție

Terenul nostru îți pune la dispoziție modelul Jt Flex 8 Full Coverage.
Masca de protecție este special concepută pentru jocul de paintball încât să reziste la impactul bilelor indiferent de distanța de la care se trage.
Corpul maștii este confecționat dintr-un plastic foarte rezistent, modelat după conturul feței și cel mai important beneficiu al măștilor noastre, este faptul că protejează toată suprafața capului de lovituri, doar noi avem în arsenal astfel de măști.

Aceasta poate fi purtată confortabil și de cei care au ochelari, oferindu-le aceeași protecție în timpul jocului.
În fiecare pauză masca trebuie curațată obligatoriu pentru a nu împiedica vizibilitatea în timpul partidei.

2. Harness cu tuburi de rezervă

Când te afli în puctul culminant al luptei, ultimul lucru care ai fi dorit să ți se întample, este să nu ramâi fără bile cu vopsea. Cu ajutorul trusei speciale poti avea cu tine adițional 400 de bile cu care poți usor reîncarca arma și continua bătălia.

3. Combinezon

Una din părțile distractive a unui joc de paintball este procesul de echipare, mai ales atunci când te îmbraci complet de parcă ai fi un luptator din trupele speciale. Unul din elementele principale ale echipării reprezintă combinezonul. Acesta poate fi din mai multe texturi fie complet negru fie camuflate. Acesta protejează jucătorul de praf și de vopsea. Combinezonul este de diferite marimi astfel ca fiecare jucator să-și găsească unul pe masura lui.

4. Vesta de protecție

Vesta ne oferă o extra- protecție ( față – spate) prin faptul că este confeționat dintr-un material rezistent la lovituri ușoare.
Se ajustează pe orce tip de talie, indiferent de greutate și înălțime, rapid printr-un sistem sigur de prindere (velcro). Se poartă sub combinezon sau uniforma militară și nu incomodează jucătorul în timpul jocului, indiferent de cât de activ este acesta pe teren.
Este preferabil ca vesta să fie îmbrăcată peste un tricou sau un articol de îmbracăminte pentru a oferi un comfort termic obtim.

5. Mănuși speciale pentru paintball

Mănușile de paintball sunt considerate un alt articol care trebuie de purtat în timpul jocurilor. Ele au o protecție din silicon în zona exterioară a palmei și elemente de întărire în zona palmară și a degetelor. În timpul unei partide de paintball, mâinile sunt de multe ori atinse de bile deoarece sunt poziționate pe centrul corpului susținînd arma. Mănușile nu intră în echipamentul de bază, dar pot fi luate în chirie cu 10 lei.

6. Markerul (Arma)

Armele de paintball sunt semi-automate (o apăsare pe trăgaci = o bilă trasă), marca Inferno MK2, Tippman 98 Customs sau Tippman 98 Rental. Ca mod de propulsie a bilelor se folosește aerul comprimat a cărui proprietați oferă o acuratețe corespunzătoare spre deosebire de dioxidul de carbon, mai pretențios la temperaturi joase. Numărul de bile care poate fi trimis spre o țintă este determinat de rapiditatea cu care vei apăsa trăgaciul. Dar înainte de a te bucura că ținta este eliminată trebuie să te gândești și la o mică strategie de a-l elimina pe adversar cu o economie de „muniție”, nu?

7. Butelia cu aer sub presiune

Butelia este componenta „armei” și este echipamentul care asigură presiunea prin care bilele sunt propulsate din armă spre orice țintă aflată în teren.
Corpul buteliei este confectionat din aluminiu, pentru o greutate redusă a markerului în timpul jocului. La începerea unui joc, personalul administrativ se va îngriji ca butelia atașată armei tale să aibă suficientă presiune pentru ca aceasta să functioneze perfect. În fiecare pauza, instructorii vor verifica atent presiunea din butelie.

8. Încărcătorul pentru bile

Indiferent de pachetul standard ales de tine ce conține între 250 și 500 bile, vei pleca la „razboi” cu 200 bile care reprezintă capacitatea maximă, standard a acestui încarcător. Încarcatorul are capacul transparent și corp din plastic rezistent ceia ce-ți premite sa nu iți faci griji pentru loviturile din timpul jocului asupra lui, nu este recomandat să agiți prea tare acest încărcător pentru a evita spargerea bilelor în interior.